top of page
Potretit-18.jpg

ATTE LESKINEN

Häävalokuvaus

Dokumentaarinen hääkuvaus

Dokumentaarinen hääkuvaus on valokuvaustyyli, jossa keskittytään tallentamaan hääpäivän tapahtumat mahdollisimman luonnollisina ja aitoina. Siinä pyritään välttämään liian ohjattuja tai lavastettuja kuvia, ja sen sijaan ikuistaa hääparin ja vieraiden aitoja tunteita ja tunnelmia. Tässä valokuvaustyylissä kuvat kertovat tarinan päivän tapahtumista ja ikuistavat muistot, jotka säilyvät elinikäisesti. Dokumentaarista hääkuvausta voidaan verrata valokuvaajana toimimiseen kertojana, joka tallentaa kuvien avulla hääparin tärkeimmät hetket heidän erityisestä päivästään. Tämä valokuvaustyyli sopii heille, jotka haluavat itselleen ainutlaatuisia muistoja, jotka kertovat heidän hääpäivästään autenttisen tarinan.

Hanna & Miika -Juhlat-77.jpg

Tietoja minusta:
 

Olen Atte Leskinen, valokuvaaja Järvenpäästä.

Olen kuvannut häitä jo vuodesta 2016 ja olenkin ikuistanut jo lähemmäs sata hääpäivää. 

Minulle dokumentaarinen hääkuvaus ei ole vain työtä vaan paljon enemmän. Olen kuvannut häitä jo vuosikaudet ja muistan jokaiset häät kuin olisin ollut vieraana.

Rakastan mahdollisuutta ikuistaa pienet nopeasti ohimenevät hetket muistoiksi hääpareille. Tyyliini kuuluu, että otan reilusti kuvia tilanteista. En määritä etukäteen kuvamäärää  sillä hääpäivästä on mahdotonta etukäteen tietää lopullista kuvamäärää.
Minulle on erityisen tärkeää, että hääpari saa itselleen mieluisat ja omanlaisensa kuvat. Tästä syystä käyn aina hääpäivän läpi parin kanssa etukäteen, että voimme suunnitella päivän kaikki hetket etukäteen parin toiveiden mukaan. 

Valmistautuminen

Kokemuksesta tiedän, että hääpäivä on elämäsi tärkeimpiä päiviä ja juuri sen takia suosittelen kuvauksen aloittamista jo niistä ison päivän valmisteluiden ensihetkistä. Uskon, että näihin hetkiin voi palata ikuisesti valokuvien välityksellä.

First look

Intiimi hetki kun näette toisenne ensimmäistä kertaa hääpäivänä, tunteet ovat näissä kuvauksissa pinnassa ja suosittelen first look kuvausta kaikille sillä se vähentää paljon jännitystä kirkossa. Vihkiminen jännittää aina, mutta se että olette jo nähneet toisenne keventää oloa ja vihkiminen menee leppoisasti.

Vihkiminen

Hetki jota olette odottaneet pitkään ja on monelle elämän tärkeimpiä tapahtumia.
Sen ikuistaminen on tarkkaa puuhaa ja kuvaajan pitää olla oikeassa paikassa oikeaan aikaan eikä tilanteita oteta uudestaan jos kuva ei onnistu. Tässäkin vuosien kokemus tulee peliin ja kuvaukset ho
ituvat ammattitaidolla ja saatte upean gallerian kuvia muistoksi vihkimisestä.

Potretit

Tärkeintä on, että kuvaus on rento ja mukava tilaisuus kaikille osallistujille. Hääpotrettikuvauksen kesto ja paikka voivat vaihdella. Yleensä kuvaukset tehdään hääjuhlapaikalla tai kirkon läheisyydessä. Kuvauksen kesto riippuu hääparin toiveista ja suunnitelmista ja tämä mietitäänkin hääparin kanssa ennen häitä tapahtuvassa tapaamisessa.

Kuvauksen jälkeen kuvaaja käsittelee kuvat ja valitsee niistä parhaat. Hääpari saa lopulta kauniit muistokuvat hääpäivästään. Hääpotrettikuvaus on siis tärkeä osa hääjuhlan dokumentointia ja muistojen säilyttämistä varten.