top of page

Meidän matka Tansaniaan, Afrikkaan.


Tähän alkuun kirjoitan vähän itsestäni teille ketkä eivät minua henkilökohtaisesti tunne. Olen kotoisin Helsingistä ja olen asunut Espanjassa nuoruuteni ja muutin takaisin suomeen n.5 vuotta sitten. Nykyään asun Järvenpäässä.

Suomessa ollessani kaipaan kokoajan ulkomaille ja onneksi ihana tyttöystäväni Sofia haluaa myös reissata ja käydä mahdollisimman paljon ja usein ulkomailla. Koska olet sivuilleni eksynyt, niin tiedätkin jo, että olen innokas valokuvaaja. Kuvaan toistaiseksi harrastuksena, mutta tarkoitukseni on ruveta tekemään valokuvaushommia ammatikseni. Olen tehnyt muutamia keikkoja; häät ja hääpotreetit, ristiäiset, bändienkeikkakuvauksia, hautajaiset yms. Mutta nyt asiaan: 9 päivää ja lähtö. Tukholman kautta Etiopiaan ja sieltä Dar Es Salaamin kentälle Tansaniaan. 15 tuntia ja muutama välilasku. Tuntuu vielä kaukaiselta, mutta sehän on jo ihan kohta. Järjesteltävää on ollut älyttömästi, omistusasunnon vuokraaminen, vakuutuksien kuntoon hoito, rokotukset ja malarian estolääkityksen hankkiminen, irtisanoutuminen töistä yms. Tämän lisäksi on pitänyt hommata ja laittaa valokuvauskalusto kuntoon, että ei paikanpäällä tule hätä kun kuva pitäisi saada, mutta kamera ei pelitä. Nyt vähän taustoja, että miksi Tansania ja miksi Afrikka. Afrikkaan lähtö on ollut meillä jo mielessä vuosia ja nyt Sofian koulun kautta avautui hänelle mahdollisuus päästä suorittamaan viimeiset työharjoittelut ulkomaille niin päätimme vihdoin tehdä sen mistä on puhuttu ja unelmoitu, mutta itse en ainankaan pitänyt vielä vuosiin mahdollisena. Olen varmaan aina miettinyt, että haluan afrikkaan käymään. Myös se on ollut mielessä, että muutaman viikon loma ei tule riittämään koska nähtävää ja koettavaa on niin paljon. Eläimet, luonto, ihmiset, kulttuuri ja kaikki muu. Elämä Afrikassa kiinnostaa kaikinpuolin.

Ystävämme on ollut vapaaehtoisena Tansaniassa ja hän kertoi hyvää eräästä järjestöstä. Otimmekin yhteyttä Art In Tanzania järjestöön ja sitä kautta pääsemme heille tekemään vapaaehtoistöitä. Sofia opiskelee sosiaalialalle joten hänen projektinsa tulevat olemaan lasten ja naisten parissa.

Minulle löytyy sitten erinäisiä projekteja jos jonkin näköistä, niistä enemmän paikanpäältä kun osaan tarkemmin kertoa. Järjestön toimipaikka mihin menemme on Tansanian rannikolla n. 20km Dar Es Salaamista pohjoiseen. Matkan kesto on 7 kuukautta. Lähdemme huhtikuun alussa ja paluu on marraskuussa. 6 kuukautta töitä ja kuukauden varasimme ihan vaan Afrikkaan tutustumiseen ja paikkojen kiertelyyn. Tarkoitus on käydä safareilla, Sansibarilla ja mahdollisesti kiivetä Kilimanjaron huipulle. Valokuvia tulee luonnollisesti paljon aina kun internetin ääreen pääsen ja blogia pyrin päivittämään myös usein, toivottavasti pari kertaa viikossa. Toivottavasti pysyt matkassa mukana! Kommentoi ihmeessä alle jos on jotain kysyttävää tai kehitysehdotuksia blogiin, ensimmäistä kertaa kirjoitan oikeastaan mitään tämän tapaista. Kiitos kun luit ja palaan lähiaikoina asiaan!

bottom of page