top of page

Ensimmäiset päivät Tansaniassa


Ensimmäiset päivät on takana ja jotenkin tuntuu, että oltaisiin täällä oltu jo huomattavasti pidempään. Johtuu ehkä osittain ainankin siitä, miten hyvin kaikki täällä on ottanut meidät vastaan.

Kaikki järjestön vapaaehtoiset ja työharjoittelijat on niin mukavia ja ystävällisiä samoin kuin kaikki paikalliset ihmisetkin.

Tuntuu oudolta kun mennään kylillä ja kaikki tuijottaa mua, mutta kun käännyn katsomaan heitä niin lähes aina seuraa hymy ja tervehdys! Ahh ihanaa vaihtelua yleensä niin ankeaan suomeen!

Paikallinen liikenne on todella hurjaa. Meillä oli kyyti kentältä järjestön talolle ja matkaa välissä on n.20km, mutta matkaan meillä meni vaikka oli aivan loistokuski (tästä lisää myöhemmin) melkein 3 tuntia. Liikenneruuhkia on todella paljon ja kaistoja tai liikennesääntöjä ei juurikaan noudateta, mutta silti liikenne toimii ja siitä löytyy jokin kieroutunut harmonia.

Tiet on myös todella rajussa kunnossa. Huomaa, että valtiolla ei ole rahaa kunnostaa tai sitten sekin raha löytää tiensä muihin paikkoihin (poliittikojen ja bisnesmiesten taskuihin?). Varsinkin hiekkatiet joita on paljon ovat juuri nyt karussa kunnossa koska on sadekausi. Silti autot ja moottoripyörät, joita on todella paljon, liikkuvat todella sukkelasti ilman hämminkiä. Alla oleva kuva on siis ihan käytössä olevasta tiestä josta autoillakin mennään yli vaikka hurjalta näyttääkin.

Parit ensimmäiset päivät on mennyt ihmetellessä paikkoja ja tutustuessa ihmisiin ja kulttuuriin. Ensimmäisenä iltana pääsimme talolle vasta yhdeksän aikaan illalla joten emme kerennyt muuta kuin vähän tutustua muihin vapaaehtoisiin ja työntekijöihin. ja joimme tietysti muutaman paikallisen oluen!

Seuraavana eli ensimmäisenä kokonaisena päivänä meillä oli aamusta "General orientation" missä meille kerrottiin perusasioita Tansaniasta, elämästä täällä ja järjestön toiminnasta. Sen jälkeen lähdettiin kävellen kohti Dar Es Salaam:n keskustaa ostamaan paikalliset sim-kortit ja joitain puuttuvia perustarvikkeita.

Kuvan otti / Photo by: Emma

Ilta menikin sitten järjestön perustajan Karin, hänen lapsiensa ja muutaman muun suomalaisen kanssa syömässä käydessä parhaassa kiinalaisessa ravintolassa missä olen syönyt ja sen jälkeen käytiin juomassa muutamat oluet meren rannassa paikallisessa kuppilassa.

Kuvat otti: Sofia Antosalo

Luonto on täällä aivan uskomaton! Lintuja, perhosia, käärmeitä, liskoja ja lista vaan jatkuu. Maisemia en ole vielä keretty kuvata, kun on ollut niin älyttömästi muuta tekemistä. Lintuja ja perhosia tullut kuvattua ihan tässä talon pihamaalla aamupäivisin ja niitähän riittää! Alla diashow jossa muutamia monista kuvista mitä oon kerennyt ottaa.

Järjestön talo jossa me ja monet muut vapaaehtoistyöntekijät asutaan on hauska! Talo on iso omakotitalo isolla tontilla ja sitä on "jatkettu" mm. katolle rakennetuilla asuintiloilla, ulkokeittiöllä, puutarhabaarilla yms. Tämä on ollut järjestöllä vasta kesäkuusta ja paljon parannuksia on tulossa.

Entrance to the house and our room

Common dining area and the garden bar

kitchen under starry sky

Vesi tansaniassa tulee rekkakyydillä tilauksesta. Eli täällä on isot vesisäiliöt ympäri taloa jotka tullaan tilauksesta täyttämään. Vettä tulee hanasta, mutta säästösyistä käytössä ei ole perinteistä suihkua eikä vessanpönttöä.

Vessan virkaa ajaa kuivakäymälä ja suihku hoidetaan myös vanhanaikaisesti vadilla ja ämpärillä veden säästämiseksi. Lisäksi jätökset kuivakäymälöistä kompostoidaan ja käytetään lannoitteena. Nyt kun on sadekausi niin vedestä ei ole niin pahaa pulaa ja suihkun virkaa ajaa kaatosade ulkona.

Kelit on ollut aika rankat. Joka päivä on satanut ja sateen jälkeen pilvet häipyvät nopeasti ja aurinko aloittaa armottoman paahteensa. Asteita on aamulla herätessä kahdeksan aikaan n.25-30 ja vettä sataa yleensä yöllä ja aamupäivällä. Kun sadeloppuu ja aurinko alkaa lämmittää on lämpö kohonnut joka päivä 35-40 asteen väliin VARJOSSA. Siihen kun lisätään tajuton kosteus kasvillisuudesta ja sateista johtuen on siinä aika rankat olosuhteet.

Huomenna on taas luvassa rankka päivä. Kuumuutta tulee olemaan ja me lähdemme Karin kanssa hakemaan kaktuksia luonnosta jotka uudelleen istutetaan muodostamaan tontin laidalle aita. Nyt lataan vielä tähän alle joitain kuvia ja sitten painun hyttysverkon alle nukkumaan! Hyttysiä on muuten älyttömästi! Kirjoittelen taas lisää kun kerkeän! Jätä alle kehitysehdotuksia tai jos tulee jotain kysymyksiä! Mielelläni vastailen ja otan vastaan ehdotuksia! Kiitos!


bottom of page