top of page

Heippa taas!


Sadetta on riittänyt, mutta se ei haittaa vaikka vaatteet eivät kerkeä kuivua. On niin kuuma, että sade raikastaa ilman hyvin. Ja jos vuorokauteen ei sada niin huomaa heti miten ilma on aivan täynnä pölyä. Yllä oleva kuva on noin metrin korkeudesta otettu maasta. Sadevesi on hienosti piirtänyt hiekkaan. Vesisade tosiaan liikuttaa hiekkaa täällä ihan älyttömästi ja rikkoo samalla ajoteitä kuten aikaisemmista kuvista näitte.

Tämä kuva otettu meidän talon katolta. oikealla reunassa näkyy tehdas joka tarinan mukaan innoitti Roald Dahl:n kirjoittamaan Jali ja suklaatehdas (Charlie and the Chocolate Factory) kirjan. Alla kuva tehtasta.

Perjantai menikin sateen takia talolla jumissa koska joki jonka yli tarvitsee mennä kylästä pois tulvi niin paljon, ettei siitä päässyt kulkemaan ollenkaan. Illalla vaihdoimme vapaalle ja pääsimme vihdoin tutustumaan paremmin muihin järjestön vapaaehtoisiin ja harjottelijoihin. Juotiin paikallista olutta, pelattiin korttia ja seurusteltiin pitkälle yöhön.

Nukkumaan mennessä meitä odotti sängyssä kiva yllätys kun koko päivän kestäneen sateen ansiosta oli katosta vuotanut vettä niin, että koko sänky oli litimärkä.

Lauantaina lähes kaikki lähtivät rannalle johon me emme halunneet lähteä koska olen vielä niin vaalea ja hieman valmiiksi jo palanut, että olisin varmaan käristynyt rannalle. Yksi vapaaehtoisista sitten ehdotti, että voimme lähteä hänen kanssa hotellin rannalle josta saa rantatuolin ja varjon sekä sielä on uimaallas jos haluaa pulahtaa. Matka oli mielenkiintoinen. Meillä oli tarkoitus kävellä ensin noin pari kilometriä kunnes löydämme "Bajajin" eli kolmipyöräisen mopotaksin (mm. Thaimassa tuktuk nimellä) mutta kysyimmekin ohi ajavalta naiselta josko saisimme häneltä kyydin johonkin asti. Pääsimme kyytiin ja hänen vei meidät kaupunginrajalle josta saimme bajajin jolla pääsimme hotellille asti.

Hotelli oli mielenkiintoinen kokemus alkuviikon jälkeen. 5 tähden hotelli kaikilla herkuilla. Hinnatkin allasbaarissa oli kyllä sen mukaiset. Juomien ja ruokien hinta moninkertainen muihin paikkoihin verrattuna. Ostimme 2 pitsaa jotka maksoivat yhteensä 40,000 shillinkiä eli n.20€ ja normaali lounaan hinta on 1000-5000 shillinkiä eli 0.4-2€.

Ostin myös yhden colan joka maksoi 3,500 shillinkiä eli n. 1.5€ kun taas lähibaarissamme limut maksavat 800 shillinkiä eli n. 0.30€.

Alla kuva 1000 shillingin eli n. 0.40€ lounaasta.

Altaalla makoilun jälkeen me otimme bajajin alle ja palasimme talolle valmistautumaan iltaa varten. Kävimme lähes koko talon porukan kanssa Etiopialaisessa ravintolassa syömässä. Meitä oli 14 ruokailemassa ja tilasimme kolmessa porukassa eri ruokia joita jaoimme. Ruoka syötiin erikoisella "leivällä" joka näytti ja tuntui tiskirätiltä eikä maistunut s´juuri miltään, mutta ruoka jota tällä syötiin oli loistavaa!

Ravintolaan ja ravintolasta pois pääsimme bussilla jonka olimme vuokranneet.

Ruokailun jälkeen lähdimme paikalliselle klubille viettämään iltaa ja pitämään hauskaa. Siellä olimme aamuyöhön saakka.

Sunnuntaina kaikki nukkuivat pitkään ja kokopäivä meni oikeastaan levätessä. Kävimme syömässä lähikuppilassa lounasta. Syötiin munakasta jossa oli ranskalaisia perunoita seassa sekä lihavartaita. Hinta lounaalle fantan kanssa oli 5000 shillinkiä eli noin 2€, ei paha!

bajaji

yllä kuva bajajista.

Muita julkisenliikenteen vaihtoehtoja on Piki piki eli moottoripyörätaksi. Näiden käytöstä on aika ristiriitaista infoa tullut. Toiset sanoo, ettei ikinä suosittele käyttämään ja toiset sanoo käyttävänsä usein ilman mitään ongelmia. Ei edullisin, mutta nopein kaikista.

Kuva alla.

Sitten on Dala dala eli linjaauto. Halvin ja turvallinen vaihtoehto. Miinuksena vain se, että nämä on lähes aina tupaten täynnä ihmisiä ja ne ovat hyvin hitaita.

Sitten on normaaleja takseja joista meillä ei ole vielä kokemusta koska se on n. kymmenen kertaa bajajia kalliimpi.

Nyt käyn nukkumaan, että jaksan herätä ajoissa ottamaan kuvia auringonnoususta. Pistän taas alle slideshown muistakuvista mitä olen lähipäivinä ottanut. Ensi kertaan!

bottom of page