top of page

Hakuna Matata

Moikka! Tässä heti alkuun lupaamani kuva auringonnoususta. Kuva otettu järjestöntalon katolta juuri auringonnousun aikaan. Viimeinen viikko mennyt myös todella nopeasti ja nyt on jo päästy vähän enemmän sisään siihen mitä täällä tulemme tekemään. On käyty kouluilla ja tavattu ihmisiä joiden kanssa tullaan tekemään yhteistyötä.

Käytiin toisen vapaaehtoisen, Jeffin, kanssa Tegeta:n Yläasteella kertomassa kierätyksen tärkeydestä ja ilmastonmuutoksesta ja sen seurauksista. Oli hienoa miten paljon koululaisia tuli meitä kuuntelemaan ja koska kaikki eivät englantia ymmärrä niin koulun oppilaskunnan puheenjohtaja avusti meitä tulkkaamalla.

Tansaniassa ei ole mitään valtakunnallista jätehuoltoa. Roskat kasataan kuoppaan ja poltetaan.

Sen takia onkin todella tärkeä, että kouluilla käydään kertomassa miten jätteistä pitäisi hankkiutua eroon oikein.

Tässä kuva koulun nykyisestä "roskapisteestä"

Kierätys on kyllä mahdollista kierätyspisteissä, mutta monille se ei ole mahdollista koska kierätyspisteitä ei ole paljon ja suurimalla osalla ei ole autoa käytössä.

Veimme koululle myös 3 isoa jäteastiaa joista teimme heille muovipullojen keräysastiat.

Ensiviikolla menemme takaisin ja lähdemme muutaman oppilaan kanssa viemään kerätyt muovit kierätykseen.

Alla muutama kuva koululta.

Seuraavana päivänä kävimme tutustumassa Isaria esikouluun, jossa Sofia oli käynyt jo tiistaina, keskustelemassa miten voisimme auttaa heitä parantamaan toimintaansa. Heillä on tällä hetkellä vain esikoulu, mutta he haluavat laajentaa toimintaa ala-asteella. Me avustamme heitä saamaan lisää näkyvyyttä, että he saavat lisää oppilaita sekä järjestämme varainkeruun, että he saavat rakennettua uuden talon ala-astetta varten.

Koulu oli jo nyt todella hieno ja henkilökunta selkesti panostaa paljon pitääkseen toiminnan lapsille mahdollisimman hyvänä.

Pistän tähän alle kuvia koululta. Kuvat aukeaa isommiksi klikkaamalla.

Nyt on myös hommat selkeytyneet täällä myös muilta osin. Minä sain hommakseni ruveta valvomaan järjestöntalon talonmiesten työtä. Käytiin järjestönperustajan kanssa läpi mitä hommia talolla pitää tehdä, tein niistä listan ja valvon, että hommat hoituu sekä autan minkä verran vaan voin. Mukavaa hommaa varsinkin kun talon "duunarit" Clement ja John ovat molemmat todella mukavia tyyppejä sekä tekevät työnsä hyvin.

Alla kuva Johnista hommissa.

Tähän loppuun vielä maininta pikkuasiasta joka täällä on mukava tapa. Aina kun tilaat oluen, limun tai mitä tahansa juomaa tuodaan se sinulle korkki paikallaan ja avataan vasta kun sinulla on juoma edessäsi.

Eli tiedät aina, että saat sitä mistä maksat.

Ja vesipulloissa taas on tälläinen muovisuoja, että näet sen olevan tehtaan jäljiltä eikä esim uudelleen täytetty.

Laitan taas tänne loppuu muita kuvia viime viikon ajalta sekä videon mistä näkyy hieman paikallista liikennettä ja kadun elämää.

Kiitos kun luit! Ja kuten aina niin jos on kysyttävää tai ehdotuksia niin jätä kommenttia alle!

bottom of page