top of page

Mzungu

"Mzungu (pronounced [m̩ˈzuŋɡu]) is a Bantu language term used in the African Great Lakes region to refer to people of European descent. Literally translated it meant "someone who roams around aimlessly" or "aimless wanderer."[1] The term was first used in the African Great Lakes region to describe European explorers in the 18th century, apparently as a result of their propensity to get lost in their wanderings in Africa. The word Muzungu comes from Kiswahili, where ‘zungu’ or 'zunguka' is the word for spinning around on the same spot. That dizzy lost look was perfected by the first white people arriving in the African Great Lakes. Muzunguzungu is Kiswahili for a dizzy person.[2] The term is now used to refer to "someone with white skin" or "white skin"." -Wikipedia

Moikka taas!

On ollut kiireistä ja en vaan ole keksinyt mitä kirjoittaa.

Mzungu sanaa kuulee täällä aina kun kulkee jossain. Ensin tuntui oudolta kun lapset ja jopa aikuiset huutelevat perään kun kävelet kadulla, mutta siihe tottuu. Se on aika rasistista, mutta paikalliset eivät tarkoita sitä pahalla.

viime

Viime viikonloppuna kävimme Coral Islandilla (korallisaarella). Retki sinne oli lievästi sanottuna huonosti järjestetty meidän paikallisen oppaamme takia, mutta saari itsessään oli aivan uskomattoman hieno! Emme kerenneet käydä snorklaamassa, mutta menemme saarelle kyllä uudelleen jolloin kerkeämme myös käydä koralleja katsomassa veden alla.

Saarella oli todella hienot maisemat. Rannan kalliot olivat oudosti kuluneet niin, että niissä oli vieri vieren leveitä koloja. Todennäköisesti nousu- ja laskuvesi on kuluttanut kallion.

Vesi nousi muutamassa tunnissa n. 1-2 metriä. Ja jos tämä jokapäivä tapahtuu niin kyllähän se kalliota kuluttaa.

Tiistaina oli täällä pyhäpäivä ja lähdimme sitten viettämään vapaapäivää rannalle. Menimme Mahaba Beachille jossa oli mahtava rantaravintola jossa vietimme päivän. Söimme hyvin, pelasimme korttia, luimme kirjoja yms.

Tässä päivän ruoka. Hummeria, katkarapuja, kingfishiä, tonnikalaa yms kaloja ja äyriäisiä ja lisukkeena oli salaattia ja ranskalaisia perunoita. Tästä annoksesta söi siis 7 ihmistä.

Ranta oli siitä erilainen, että se ei ollut niinkään uimaranta vaan sielä oli todella paljon kalastajia. Yksi meidän porukasta meni kyllä rohkeana uimaan kalastusveneiden sekaan. Kuva yllä.

Rannalla kävellessä täällä näkee kaikenlaista. Huomaa miten paljon täällä maalla, meressä ja ilmassa elämää. Rannalta löytyy rapuja, kaloja, ankeriaita yms. Ilmassa on kokoajan erilaisia hyönteisiä ja maassa kaiken maailman ötököitä ja otuksia. Laitan tähän alle kuvia.

Yllä kuva tämän viikon työntuloksista. Rakennettiin toisen vapaaehtoisen, Frederikin, kanssa pari pöytää ja penkkiä talon katolle terassiksi. Seuraavaksi tarkoitus on siivota terassi puu romusta sekä tehdä katto, että terassilla voi tehdä töitä esim. tietokoneen kanssa vaikka sataisi. Materiaalina käytimme vanhojen kerrossänkyjen osia joita sahasimme sopiviksi.

Vettä on taas tullut melkein koko viikon. Muutamana päivänä kaiken lisäksi ihan tajuttoman paljon ja lujaa. laitan alle vielä pari videota. Toisessa ylitämme sateen tekemään jokea joka on normaalisti n. nilkan syvyinen ja toisessa videossa menemme bajajilla kaatosateessa.


bottom of page